Cum te ajută The Happiness Index să evaluezi gradul de fericire și implicare a angajaților

Cum te ajută The Happiness Index să evaluezi gradul de fericire și implicare a angajaților

31 Mai 2024

Orice angajator își dorește să aibă o echipă motivată și loială, pe care să se poată baza în fiecare moment. Într-un mediu de afaceri tot mai competitiv, fericirea și implicarea angajaților sunt factori esențiali pentru succesul unei companii. Angajații care își apreciază locul de muncă tind să fie mai productivi și să lucreze cu mai multă dedicare, ceea ce duce la o performanță crescută și contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv.

Prin urmare, evaluarea constantă a stării de bine și a nivelului de implicare a echipei tale îți permite să identifici și să soluționezi rapid orice probleme, menținând astfel motivația la un nivel optim. În continuare, îți vom prezenta cel mai eficient mod de a rămâne la curent cu ce simt și gândesc angajații tăi: The Happiness Index, un instrument inovator, care te poate ajuta să creezi o cultură internă puternică și pozitivă.

Ce este The Happiness Index

Metodele tradiționale de măsurare a satisfacției angajaților sunt deseori o soluție rapidă, însă nu și foarte eficientă. Acestea folosesc o serie de întrebări generice, fără a pune accent pe înțelegerea sentimentelor și emoțiilor. Iar în lipsa unei analize profunde, este greu să înțelegi în mod real ce simt angajații tăi și cum privesc locul de muncă. 

The Happiness Index este un instrument ce merge în profunzime, permițându-ți să măsori și să analizezi factorii care influențează fericirea și implicarea angajaților. Însă lucrurile nu se opresc aici, pentru că platforma îți oferă și o serie de resurse care te pot ajuta să transformi concluziile în acțiuni specifice, cu impact pozitiv asupra culturii organizaționale.

Ce avantaje are The Happiness Index

Înainte de a alege o soluție pentru compania ta, este firesc să îi explorezi beneficiile, astfel încât să îți dai seama dacă implementarea sa îți poate aduce un plus de valoare. Iată care sunt principalele motive pentru care merită să folosești și tu The Happiness Index:

  • Obții feedback relevant în timp real - platforma îți oferă în mod constant o imagine actualizată și clară a satisfacției angajaților. Prin sondaje precum Vocea Angajaților, poți fi la curent zi de zi cu ceea ce simt membrii echipei tale, astfel încât să observi eventuale tendințe sau schimbări în starea lor și să poți lua rapid măsurile necesare.
  • Monitorizezi zonele sensibile ale companiei - prin intermediul platformei The Happiness Index poți analiza mediul de lucru din diverse puncte de vedere, cum ar fi siguranța simțită de angajații tăi sau claritatea asupra proceselor de lucru. Ești la curent în mod constant cu situația curentă, poți face analize utile și ai posibilitatea de observa la timp orice problemă, astfel încât să iei măsurile necesare. Datele obținute de platformă sunt procesate și analizate instantaneu, permițându-ți să reacționezi rapid.
  • Ai sondaje și analize bazate pe neuroștiință - toate sondajele din platformă sunt realizate de experți în neuroștiință și conțin întrebări cu adevărat relevante. The Happiness Index folosește analiza sentimentelor pentru a descifra emoțiile și sentimentele exprimate de angajați în feedback-ul lor, oferindu-ți o înțelegere mai profundă. De asemenea, platforma utilizează algoritmi de machine learning pentru a analiza și interpreta datele, identificând tendințe și modele care ar putea trece neobservate prin metode tradiționale.
  • Adaptezi sondajele la nevoile companiei tale - The Happiness Index îți oferă atât sondaje predefinite, cât și posibilitatea de a crea sondaje personalizate, adaptate nevoilor și specificului companiei tale. Feedback-ul angajaților tăi va fi astfel și mai relevant, în funcție de aspectele pe care vrei să le evaluezi.
  • Primești analize clare și rapoarte detaliate - platforma este ușor de folosit și intuitivă, oferindu-ți inclusiv sfaturi pentru interpretarea rezultatelor și transformarea în planuri de acțiune. Poți vizualiza clar și în timp real datele colectate, având și posibilitatea de a pune filtre pentru a analiza experiența angajaților în funcție de vârstă, sex, departament din care fac parte și alte variante pe care le consideri utile. Din zona de raportare poți genera rapoarte detaliate, pe care le poți analiza împreună cu colegii tăi, pentru a înțelege mai bine evoluția nivelului de fericire și implicare, identificând zonele care necesită îmbunătățiri.
  • Ai acces la resurse utile - dacă vrei ca planurile tale de acțiune să fie cât mai eficiente, The Happiness Index îți oferă și o gamă variată de sfaturi și resurse pentru fiecare provocare întâlnită. Ai la dispoziție inclusiv articole de blog și eBook-uri, care vor reprezenta cu siguranță o sursă bună de inspirație. 

Cum te ajută The Happiness Index să evaluezi gradul de fericire și implicare a angajaților

Odată ce intri în platformă, vei descoperi că aceasta este foarte intuitivă și îți oferă acces la o multitudine de informații utile, bine structurate. Iată cât de simplu îți poți înțelege echipa cu ajutorul The Happiness Index:

  • Trimiți sondajul către angajați
    The Happiness Index îți oferă posibilitatea de a alege dintr-o serie de sondaje predefinite, cum ar fi eNps, Vocea Angajaților, Onboarding sau Evaluare Culturală. Bineînțeles, poți crea și sondaje noi, complet personalizat, centrate pe aspectele care contează cel mai mult pentru tine și echipa ta.
  • Angajații completează sondajul
    Angajații pot vizualiza și completa sondajele atât de pe laptop sau PC, cât și de pe telefon, de oriunde s-ar afla. Chiar dacă o parte din echipă lucrează la alte sedii sau remote, poți avea întotdeauna o perspectivă asupra a ceea ce simt și gândesc colegii tăi.
  • Vizualizezi în timp real rezultatele
    Odată ce sondajul este lansat, The Happiness Index colectează automat răspunsurile angajaților. Așa cum spuneam, în tabloul de bord ai acces constant la rezultate, așa că poți vedea la timp orice aspect asupra căruia ar trebui să intervii. Platforma analizează datele în timp real, oferindu-ți rapoarte și perspective actualizate.
  • Analizezi datele și accesezi rapoartele utile
    Folosind neuroștiința, machine learning și analiza sentimentelor, The Happiness Index procesează și interpretează datele, oferindu-ți o imagine clară asupra percepțiilor și emoțiilor echipei tale. Poți descărca ulterior rapoartele, pentru a le discuta împreună cu colegii și a găsi soluții utile.
  • Realizezi planuri de acțiune
    Pe baza analizei detaliate, The Happiness Index îți oferă și sugestii practice pentru îmbunătățirea fericirii și implicării angajaților. În plus, poți apela și la resursele din platformă, dacă simți că ai nevoie de inspirație pentru adoptarea celor mai eficiente soluții.

Rezultatul? O echipă mai implicată, mai fericită și mai motivată, pe care te vei putea baza oricând. 

Folosind un instrument precum The Happiness Index, le vei demonstra angajaților tăi că îi asculți cu adevărat, că sentimentele și opiniile lor sunt importante pentru tine. Iar acest lucru va avea cu siguranță un puternic impact pozitiv în rezultatele companiei. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre The Happiness Index, te invităm să programezi o discuție cu unul dintre consultanții noștri.