Cum alegi beneficiile extrasalariale - femeie cu ochelari-Pluxee

Cum alegi beneficiile extrasalariale potrivite pentru echipa ta

10 Iulie 2024

Ți se pare o provocare să oferi un pachet de beneficii extrasalariale adaptat la nevoile fiecărui angajat? În ziua de astăzi, beneficiile sunt tot mai diversificate, ceea ce înseamnă că nu este întotdeauna simplu să alegi o variantă care să împace toate preferințele. Din fericire, există soluții la care poți apela pentru a acorda exact acele beneficii pe care angajații tăi și le doresc.

Ce avantaje ai când oferi beneficiile potrivite

Adaptarea pachetului de beneficii la preferințele echipei tale poate aduce multiple avantaje atât pentru angajați, cât și pentru companie:

  • Când oferi un pachet de beneficii adaptat la nevoile și preferințele angajaților tăi, demonstrezi că îți cunoști cu adevărat echipa și că ești un angajator implicat. Acest lucru poate contribui la creșterea loialității față de companie, iar pe o piață a locurilor de muncă tot mai competitivă, este important să poți păstra alături oamenii valoroși.
  • Atunci când observă că pui preț pe starea lor de bine, angajații se simt apreciați și înțeleși. Ca urmare, vei avea o echipă mai motivată și mai implicată, ceea ce se va reflecta în rezultatele obținute.
  • Un pachet atractiv de beneficii te poate ajuta să atragi mai ușor candidații de top în cadrul proceselor de recrutare. Beneficiile extrasalariale pot fi un factor decisiv pentru profesioniștii care caută un loc de muncă.
  • Beneficiile extrasalariale pot contribui semnificativ la starea de bine a angajaților.  Fiecare membru al echipei tale are propriile sale nevoi, pe care le poți susține printr-un pachet de beneficii personalizat. 

Cum adaptezi beneficiile extrasalariale la nevoile echipei tale

Îți dorești ca beneficiile oferite să fie utile fiecărui angajat? În companiile cu 1-10 angajați, poate fi simplu să discuți cu toți membrii echipei, pentru a ajunge la un consens. Cum procedezi însă atunci când ai o echipă numeroasă? Iată câteva metode prin care poți adapta pachetul de beneficii la nevoile angajaților tăi:

  • Începe prin a stabili un buget realist și sustenabil pentru pachetul de beneficii. Chiar dacă ți-ai dori să oferi echipei tale numeroase avantaje, de cele mai multe ori trebuie să te încadrezi într-o anumită sumă. Decide-te cu privire la buget, pentru a-ți fi mai simplu să iei deciziile ulterioare.
  • Informează-te cu privire la tendințele pieței, pentru a afla care sunt cele mai căutate beneficii extrasalariale și ce oferă alte companii. Preferințele oamenilor se schimbă în funcție de contextul economic și social. Dacă ești la curent cu tendințele în materie de beneficii, vei putea oferi un pachet extrasalarial competitiv.
  • Trimite sondaje la nivelul întregii companii, pentru a afla care sunt preferințele angajaților tăi în materie de beneficii extrasalariale. Oferă-le posibilitatea de a alege dintr-o listă extinsă și de a-ți da sugestii care nu se regăsesc neapărat în pachetul gândit de tine.
  • Creează un pachet de beneficii care să le ofere angajaților cât mai multă flexibilitate. Include opțiuni variate, precum carduri de masă, carduri cadou, carduri de vacanță, asigurări de sănătate, abonamente la săli de sport și cursuri de dezvoltare.
  • Realizează analize periodice ale utilizării beneficiilor și a impactului asupra satisfacției angajaților. Atunci când beneficiile rămân nefolosite, situația poate fi frustrantă atât pentru tine, cât și pentru echipă.
  • Utilizează o platformă de beneficii flexibile. Tu decizi bugetul lunar, iar angajații au autonomie în privința beneficiilor preferate și pot alege dintr-o varietate de produse și servicii.

Printr-o platformă ca MyBenefits, poți oferi fiecărui angajat posibilitatea de a-și alege beneficiile de care are nevoie. MyBenefits este platforma de loializare și beneficii parteneră Pluxee, cu un mod de utilizare foarte simplu: în cadrul platformei, angajații tăi găsesc numeroase produse și servicii din diverse categorii, precum beneficiile Pluxee, asigurări și abonamente medicale, pensii private, programe de dezvoltare personală și training, servicii de wellbeing și multe altele. În plus, ai posibilitatea de a propune chiar tu comercianți care să se regăsească în MyBenefits, iar aceștia pot deveni în timp parteneri ai platformei.

Iată de ce merită să oferi și tu beneficiile extrasalariale prin intermediul MyBenefits:

  • Platforma le permite angajaților să-și aleagă beneficiile care se potrivesc cel mai bine cu nevoile și preferințele lor individuale. Astfel, fiecare angajat se poate bucura de o viață plină de oportunități.
  • MyBenefits automatizează procesele administrative asociate cu gestionarea beneficiilor, reducând astfel volumul de muncă pentru echipa de resurse umane. De la comenzile de beneficii și plata facturilor, până la raportare, toate activitățile de rutină sunt transferate către platformă. Acest lucru înseamnă mai puțin efort pentru departamentul de HR și mai mult timp pentru alte inițiative importante.
  • Toate beneficiile sunt accesibile într-un singur loc, printr-o platformă ușor de utilizat, ceea ce simplifică procesul de selecție și gestionare atât pentru angajați, cât și pentru tine, ca angajator.
  • Bugetul de beneficii este folosit la adevărata sa valoare. Totodată, ai acces la rapoarte despre modul în care sunt utilizate beneficiile, ceea ce te ajută să înțelegi mai bine preferințele angajaților tăi.
  • Platforma este prietenoasă și ușor de folosit, putând fi accesată atât de pe laptop și PC, cât și de pe mobil. De asemenea, angajații tăi își pot instala pe smartphone aplicația dedicată. Iar pentru o experiență cât mai personalizată, MyBenefits se poate adapta la identitatea de brand a companiei tale, prin elementele vizuale ale acesteia. Poți integra intranetul, precum și Active Directory și SSO.

Așa cum observi, poate fi mai simplu decât crezi să oferi echipei tale beneficiile extrasalariale potrivite. Dacă vrei mai multe detalii despre MyBenefits, ia legătura cu noi și fii gata să descoperi o nouă modalitate de a acorda pachetul de beneficii!