Cum personalizezi pachetul de beneficii extrasalariale, flexibile - Pluxee Romania

Cum personalizezi pachetul de beneficii oferit echipei tale

13 Mai 2024

În ziua de astăzi, pachetele de beneficii extrasalariale au devenit mult mai complexe. Pe lângă salariu, angajatorii pot oferi un pachet care să cuprindă o serie de avantaje, de la cardurile cu tichete de masă sau cadou, până la asigurări medicale, pensii private sau abonamente sportive. Dacă vrei să fii un angajator de top, este important să ții cont de acest aspect atunci când alegi beneficiile echipei tale. Oferind soluții care răspund la nevoile fiecărui angajat, îți menții o bună reputație pe piața locurilor de muncă, asigurându-te în același timp că echipa ta este motivată, implicată și loială.

Atunci când le oferi angajaților tăi beneficii personalizate, le demonstrezi că preferințele lor sunt importante pentru tine. Beneficiile personalizate le permit să-și aleagă servicii și produse de care chiar au nevoie, ceea ce susține inclusiv echilibrul între viața profesională și cea personală. Află în continuare cum poți oferi angajaților tăi un pachet de beneficii personalizat.

Ce înseamnă beneficii extrasalariale personalizate?

Te-ai întrebat vreodată ce beneficii extrasalariale își doresc angajații tăi sau ce facilități oferă companiile concurente? Dacă alegi să acorzi beneficiile personalizate, aceste întrebări pot să dispară, pentru că ai certitudinea că soluțiile alese vor fi pe placul echipei tale.

Fiecare persoană este unică și are propriile sale nevoi sau preferințe. De aceea, un pachet de beneficii personalizate presupune mai multă autonomie pentru angajații tăi. Acest lucru nu este echivalent cu cheltuieli mai mari pentru companie, ci doar le acordă angajaților libertatea de a decide ce beneficii vor să primească lună de lună. Tu le pui la dispoziție bugetul și anumite opțiuni din care pot alege, iar ei le utilizează așa cum doresc.

De ce este important să oferi beneficii personalizate

Acordarea unui pachet personalizat de beneficii extrasalariale poate aduce o serie de avantaje, atât pentru echipa ta, cât și pentru tine, ca angajator:

  • Susții starea de bine a angajaților tăi și le demonstrezi că pui preț pe individualitatea lor, ceea ce contribuie la creșterea motivației și a atașamentului față de companie. Atunci când beneficiile sunt adaptate la nevoile fiecărei persoane, angajații simt că sunt apreciați și te răsplătesc prin implicarea lor.
  • Ai certitudinea că oferi un pachet extrasalarial atractiv, fără efortul de a căuta constant beneficiile potrivite. Astfel câștigi timp și energie, pe care le poți investi în alte activități care aduc valoare companiei.
  • Angajații tăi au oportunitatea de a se bucura de lucrurile care contează cel mai mult pentru ei. Acest lucru le poate crește starea de bine și nivelul de energie, ceea ce îi va ajuta să fie mai concentrați, mai productivi și chiar să vină cu idei inovatoare.
  • Îți menții o bună reputație pe piața locurilor de muncă și atragi mai ușor talentele. Oferirea unui pachet de beneficii personalizate poate fi un avantaj competitiv în atragerea și reținerea celor mai buni angajați.
  • Beneficiile acordate echipei nu mai riscă să rămână nefolosite. Atâta timp cât angajații tăi își aleg beneficii pe care și le doresc cu adevărat, aceștia le vor utiliza la adevărata lor valoare.

Cum oferi echipei tale beneficii personalizate

Te gândești să personalizezi pachetul de beneficii extrasalariale, însă nu știi de unde să începi? Poți urma acești pași, care te vor ajuta să adaptezi beneficiile la nevoile fiecărei persoane:

  • Evaluează nevoile angajaților - cere feedback echipei tale, pentru a înțelege care sunt preferințele fiecărui angajat în materie de beneficii extrasalariale. Poți face acest lucru prin sondaje, discuții individuale sau ședințe cu întreaga echipă.
  • Creează pachete personalizate - folosește informațiile obținute pentru a alege beneficii variate, care satisfac diferitele nevoi ale angajaților, cum ar fi beneficii dedicate sănătății, wellnessului sau dezvoltării personale.
  • Utilizează o platformă de beneficii - cea mai simplă modalitate de a oferi beneficii personalizate este prin intermediul unei platforme digitale, cum ar fi start-upul românesc MyBenefits. Aici poți găsi o mare varietate de servicii și produse, dintre care angajații tăi își pot alege variantele preferate.
  • Comunică schimbările - informează-ți angajații cu privire la opțiunile disponibile și modul în care își pot selecta beneficiile personalizate. Roagă-i să îți ofere feedback, astfel încât să știi dacă ai ales furnizorii potriviți. Dacă folosești MyBenefits, ai inclusiv posibilitatea de a recomanda furnizori, care ar putea deveni parteneri ai platformei.

Cum te ajută MyBenefits - ce fel de beneficii găsești în platformă

MyBenefits este platforma de loializare și beneficii parteneră Pluxee care oferă numeroase produse și servicii din diverse categorii, precum beneficiile Pluxee, asigurări și abonamente medicale, pensii private, programe de dezvoltare personală și training, servicii de wellbeing și multe altele. Încă de la început, ai acces gratuit la personalizarea beneficiilor, în funcție de nevoile companiei și ale echipei tale. Stabilești bugetul dorit și alegi partenerii preferați, totul fără extra costuri. Mai departe, fiecare angajat optează pentru produsele și serviciile de care are nevoie. Indiferent de ce ar dori să achiziționeze din bugetul pe care îl au la dispoziție, colegii tăi o pot face direct din platformă, nefiind nevoiți să intre pe pagini web externe. Platforma afișează inclusiv taxele aferente, astfel încât modalitatea de impozitare a beneficiilor să fie cât mai clară.

Costurile presupuse de utilizarea MyBenefits sunt fixe și transparente, astfel încât să îți poți gestiona cât mai eficient bugetul de beneficii. Platforma este intuitivă și foarte ușor de utilizat, fie că o accesezi de pe PC, laptop sau mobil. În plus îți permite să integrezi identitatea vizuală a propriului brand de angajator, precum și intranetul și SSO.

Iată, în mare, ce categorii de beneficii pot găsi angajații tăi în platforma MyBenefits:

  • Cardul de masă Pluxee Gusto
  • Cardul Pluxee Cadou 
  • Cardul de vacanță Pluxee Turist 
  • Cardul pentru activități culturale Pluxee Cultura 
  • Cursuri de dezvoltare
  • Asigurări și abonamente medicale 
  • Pensii private 
  • Experiențe și Wellbeing
  • Evenimente culturale 
  • Servicii turistice 
  • Bunuri și produse

Folosind o platformă de loializare și beneficii ca MyBenefits, ai garanția că angajații tăi se bucură de un pachet extrasalarial personalizat, adaptat în mod real la nevoile lor. Dacă dorești mai multe detalii sau vrei să primești o ofertă pentru propria echipă, ia chiar acum legătura cu un consultant Pluxee.